Последвайте Гласове в Радев няма легитимност сам да се произнася по

...
Последвайте Гласове в Радев няма легитимност сам да се произнася по
Коментари Харесай

ДБ поиска военна помощ за Украйна и обвини президента, че поставя под съменние евроатлантичеката ни ориентация

Последвайте ”Гласове " в 
Радев няма легитимност самичък да се произнася по стратегически за България избори и да слага под подозрение нейната евроатлантическа ориентировка, безапелационни са демократите

" Демократична България " ще внесе проекторешение за  изпращане на военно-техническа помощ за Украйна незабавно след свикването на 48-ото Народно събрание - с тази позиция през днешния ден излязоха от обединяването, което ще е шеста политическа мощ в новия парламент.
В позицията написа още, че Демократична България осъжда решението на президента Румен Радев да бъде единственият държавен глава от Централна и Източна Европа, който отхвърли да се причисли към президентите на Румъния, Полша, Чехия, Словакия, Естония, Латвия, Литва, Северна Македония и Черна гора, подписали на 2 октомври декларация против незаконната анексия от Русия на територии на суверенна Украйна.
" Категорично настояваме президентът Румен Радев да не заема еднолично и зад тила на обществеността позиции по основни за евроатлантическата принадлежност и достолепие на страната въпроси ", показват от обединяването.

От Демократична България напомнят още, че " българският президент укри този собствен акт и едвам след това разгласи претекстовете си за него ".
Според демократите " отводът да постави подписа си под взаимния документ дружно с водачите на 9 страни от Централна и Източна Европа е в действителност отвод България да изрази цялостната, в това число военна, поддръжка за Украйна, отвод да жигосах и изиска съд за закононарушенията на агресора, отвод да поддържа суверенитета и териториалната целокупност на Украйна. "
" Българският президент би трябвало да разбере, че няма легитимност самичък да се произнася по стратегически за България избори и да слага под подозрение нейната евроатлантическа ориентировка ", пишат от Демократична България.
В умозаключение от обединяването упорстват президентът да свика Консултативния съвет за национална сигурност с законното политическо посланичество на обединенията от новоизбраното 48-о Народно заседание в него и той да разиска рамката на позициите на българската страна по всички въпроси, свързани с войната против Украйна и политиката на Кремъл към Европейски Съюз и НАТО.
" Окончателната дума по нея има само Народното събрание ", обобщават от Демократична България.
Днес ще се организира митинг под надпис " ДА на Украйна - НЕ на Радев ". Събитието стартира в 18:00 ч. пред президентството. То е проведено от БОЕЦ.  Поводът за митинга е позицията на президента, в която се декларира, че той е срещу присъединението на Украйна към НАТО преди да има подписано спокойно съглашение с Русия. Позицията на Радев, изпратена от " Дондуков 2 " по-късно, се разминава с текста на декларацията, в който на никое място не се показва по кое време Украйна би трябвало да се причисли към Алианса.
 
Източник: OFFNews.bg
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР